Overzichtstentoonstelling in Kunst Punt Almelo
23 november t/m 24 december 2023
We kunnen gerust stellen dat het goed gaat met het Kunst Punt Almelo. In maart 2023 begonnen als Stichting om de belangen van Almelose kunstenaars te behartigen. Met steun van 40 Almelose kunstenaars, die het belang zagen van gezamenlijk handelen. Inmiddels is deze groep aangegroeid tot 65 kunstenaars.
Is er atelierruimte gevonden voor een aantal kunstenaars bij Kaliber kunstenschool. De Stichting is zelfs genomineerd voor de Stadsprijs 2023! Genoeg bijval om Kunst Punt Almelo structureel op de kaart te zetten. In goede samenwerking met gemeente, Kaliber Kunstenschool en bedrijfsleven.
In 8 maanden hebben al bijna 4000 mensen uit Almelo en soms ook van ver daarbuiten het Kunst Punt Almelo aan de Grotestraat 37 bezocht. Natuurlijk, het is óók een ontmoetingsplek voor de Almelose kunstenaars. Maar het is vooral een pand waar iedereen even binnenloopt en kennis maakt met kunst van Almelose kunstenaars. Het geeft voldoening als een bezoeker blij is met een aankoop, een advies of een praatje met een aanwezige kunstenaar.
Vanaf 23 november kunt u genieten van de zevende tentoonstelling in het Kunst Punt Almelo. Ditmaal een Eindejaars Overzichtstentoonstelling waaraan 47 Almelose kunstenaars meedoen. Met een  sterk uiteenlopend aanbod. En dat is nog niet alles. Op 12 december doet het Kunst Punt er nog een schepje bovenop. Een aantal kunstenaars hebben speciaal voor de feestdagen kleine kunstwerken ontworpen.
En in het weekend van de Almelose kerstmarkten, op 16 en 17 december, doen we mee
en is er ook een muzikale omlijsting en een hartverwarmende versnapering.Enkele deelnemers aan deze expositie zijn: